Elever sidder til undervisning i klasselokalet
  • Webtilgængelighed

Webtilgængelighed

Webtilgængelighedserklæring

Astra - Det nationale naturfagscenter bestræber sig på, hvor det er muligt, at gøre webstedet https://www.masseeksperiment.dk tilgængeligt, jf. ”Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer”. Som selvejende institution er Astra ikke omfattet af loven, dog arbejder vi for at leve op til standarderne og kontinuerligt forbedre brugeroplevelsen.

Astra.dk lever delvist op til den harmoniserede standard EN 301 549. Vi arbejder dog fortsat på at implementere løsninger, der kan højne niveauet af tilgængelighed. De områder, hvor vi ikke lever til standarden, er særligt: 

  • Mulighed for at ændre skriftsstørrelse 
  • Konsistens i relationer på tværs af forskellige præsentationsformer (fx ved skærmoplæsning)
  • Etiketter og instruktioner ved brugerinput (fx formularer og nyhedsbrevstilmelding)
  • Tydelig angivelse af start- og sluttags 
  • PDF-filer
astra girl

Webtilgængelighed er en løbende opgave

Masseeksperiment.dk er lanceret i sin nuværende form i foråret 2022, og opgaven med at gøre websitet tilgængeligt er noget, vi arbejder aktivt på. Vi ser arbejdet med webtilgængelighed som en kontinuerlig opgave, vi vil have fokus på løbende også fremadrettet.

Til dette anvender vi Monsido til at screene for tilgængelighed, og følger løbende op på redaktionelle fejl (fx et billede uden alt-tekst eller en side uden titel). Derudover gennemgår vi jævnligt større tekniske udfordringer, som Monsido hjælper med at fange, og udbedrer dem (fx kontraster og navigationsforhold).

Endvidere arbejder vi løbende på at minimere brugen af dokumenter på websitet og i stedet bygge informationen som html på sitet samt prioriterer at sætte undertekster på videoer.

astra girl

Oplever du ikke-tilgængeligt indhold?

Lad os vide, hvis du oplever tilgængelighedsproblemer med specifikt indhold på Masseeksperiment.dk.

Kommunikationschef Lise Nørgaard, lng@astra.dk

Du bør ikke angive fortrolige eller følsomme personoplysninger som fx personnummer og helbredsoplysninger, når du kontakter os.

astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content