- Undervisningsaktiviteter
Undervisningsaktiviteter
Supplerende aktiviteter og forløb
De supplerende undervisningsaktiviteter, der er udviklet til Masseeksperimentet, er lige så vigtig for undervisningen som selve det at gennemføre eksperimentet. Find inspiration til en bred vifte af aktiviteter, du kan bruge som supplement til selve undervisningen i plast og tekstiler.
Gå til sektion
Undervisningsmateriale om plast
Find aktiviteter om plast som materiale, håndtering af plastaffald og plasts indvirkning på verden omkring os. Du kan finde endnu flere aktiviteter med plast på astra.dk og på testoteket.dk.
Undervisningsmaterialer om tekstiler
Find aktiviteter og forløb med fokus på tekstiler. Lær om forskellige materialer, tekstiler kan være lavet af – mange af dem indeholder plast.
Viden om plast og tekstil til eleverne
Giv eleverne en forståelse for plast og tekstil som materialer med disse videoer.
Plast er opbygget af såkaldte polymerer - en gruppe af kemiske stoffer. I videoerne lærer du mere om plast som materiale, hvordan forskellige plasttyper er bygget op, og hvad polymerer er for en størrelse.
Tekstiler kan være lavet af forskellige materialer, der giver tekstilet forskellige egenskaber. Hør tekstilforskeren fra Masseeksperiment fortælle om dette.
Andre initiativer
Kampagner, konkurrencer og besøg
Masseeksperiment er kun et af de mange tilbud, du kan benytte dig af, hvis du vil arbejde med plast og affaldshåndtering med dine elever. Her finder du inspiration, til hvordan I kan komme endnu bredere rundt om emnet.
Astras Naturvidenskabsfestival har i år temaet 'Igen og igen'. Festivalen ligger i uge 39 - lige efter Masseeksperimentet.
I kan bruge festivalen som lejlighed til at arbejde videre med temaet omkring genbrug og genanvendelse.
Grøn Skole-programmet arbejder for, at børn og unge bliver aktive medborgere, der kan tage hånd om vores natur og miljø. Når eleverne er med til at foreslå og gennemføre handlinger for en bedre natur og et bedre miljø, bidrager det til engagement, viden, forståelse og lyst til at gøre en forskel. Grøn Skole er samtidig en fleksibel ramme, hvor den enkelte skole kan tilpasse sin indsats for at sætte bæredygtighed på dagsordenen.
Programmet rummer nogle faste strukturer bundet op på de syv trin, som gør sig gældende for alle grønne skoler i det internationale program, som er i mere end 70 lande. I arbejdet med de syv trin kan skolerne vælge at fokusere på et af 12 temaer. Det kan for eksempel være Affald eller Bæredygtigt forbrug. Her skal skolerne lave grønne handlinger og grøn undervisning, der er relevante og aktuelle for jeres skole og undervisning.
På Grøn Skoles hjemmeside kan I læse mere om programmet og finde masser af inspiration til undervisningsmaterialer og aktiviteter under temaerne.
Tag på besøg på en virksomhed nær jer, der arbejder med plast.
Brancheforeningen Plastindustrien har lavet en guide til det gode virksomhedsbesøg
Undersøg om der ligger et forbrændingsanlæg nær jer og lav en aftale om at komme på besøg.
Dansk Retursystem tilbyder skoleklasser af besøge deres fabrik, som ligger i Høje Taastrup.
Dansk Naturfredningsforening afholder en årlig affaldsindsamling. Se mere om indsamlingen og hvordan du deltager på Dansk Naturfredningsforenings hjemmeside.
Kartondysten sætter fokus på genanvendelse af mad og drikkekartoner gennem en konkurrence, hvor elever fra 0.-6. klasse dyster i tre forskellige discipliner.
Returkampen er et læringsforløb om genbrug og genanvendelse lavet af Dansk Retursystem. Det er tilpasset de enkelte klassetrin i grundskolen med forskellige forløb og aktiviteter.
Støttet af
Masseeksperiment 2024 er støttet af Novo Nordisk Fonden, Villum fonden og KFI Erhvervsdrivende Fond.
Har du spørgsmål?
Skriv til masseeksperiment@astra.dk
Modtag Astras nyhedsbrev
Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.