Insekter med fremtid i

Er insekter fremtidens proteinkilde? Kommer der til at stå salat med græshopper og suppe med larver på middagsbordet, eller bruger vi melorme-mel i vores kager?

Undervisningsforløb til “På toilettet”

7-10 lektioner

Mellemtrin

4. klasse til 6. niveau

Download Protokolen

Download Protokolen

Har du spørgsmål

Skriv til info@astra.dk

/*! elementor – v3.5.3 – 28-12-2021 */ .elementor-heading-title{padding:0;margin:0;line-height:1}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title[class*=elementor-size-]>a{color:inherit;font-size:inherit;line-height:inherit}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-small{font-size:15px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-medium{font-size:19px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-large{font-size:29px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xl{font-size:39px}.elementor-widget-heading .elementor-heading-title.elementor-size-xxl{font-size:59px}

Er insekter fremtidens proteinkilde

/*! elementor – v3.5.3 – 28-12-2021 */ .elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-stacked .elementor-drop-cap{background-color:#818a91;color:#fff}.elementor-widget-text-editor.elementor-drop-cap-view-framed .elementor-drop-cap{color:#818a91;border:3px solid;background-color:transparent}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap{margin-top:8px}.elementor-widget-text-editor:not(.elementor-drop-cap-view-default) .elementor-drop-cap-letter{width:1em;height:1em}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap{float:left;text-align:center;line-height:1;font-size:50px}.elementor-widget-text-editor .elementor-drop-cap-letter{display:inline-block}

FN anbefalede i 2013, at flere mennesker i fremtiden begynder at spise insekter, og man regner med at udnyttelse af insekter som foder i 2020 vil have et marked på 20 milliarder!

Forløbet tager udgangspunkt i en udfordring, hvor eleverne skal udvikle deres bedste bud på en ret, der indeholder insekter. De beregner næringsindhold, CO 2-udledning og andre produktionsomkostninger ved deres ret. Eleverne dissekerer insekter, får viden om insekters levevis og udseende og deltager i Myrejagten fra Statens Naturhistoriske Museum.

Er insekter sunde

Ristede græshopper, melormesuppe og andre delikatesser skal snart på menuen i stedet for bøffer og svinekoteletter. Det mener i hvert fald FN’s fødevare- og landbrugsorganisation, FAO.

Ifølge beregninger vil verdens befolkning i 2050 tælle over 9 milliarder mennesker – og det betyder større og større efterspørgsel på protein.

“Vi står over for en global udfordring, hvor der kommer til at være mangel på fødevarer inden for en generations tid. Og de produktionssystemer, vi har til kreaturer, svin og kvæg, har nået et mætningspunkt – vi kommer ikke til at fordoble produktionen på dem,” forklarer Lars-Henrik Lau Heckmann, biolog fra Teknologisk Institut i Århus.

“Insekter er til gengæld fulde af protein og sunde vitaminer. Og så er der potentiale i insektproduktion – i forhold til produktionen af oksekød og svinekød”.

Undervisningsforløb til “På toilettet”

7-10 lektioner

Mellemtrin

4. klasse til 6. niveau

Dyrk planter på Mars

Aktiviteter der indgår i forløbet

Tilmeld vores nyhedsbrev

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia

Scroll to Top

Undervisningsforløb til “På toilettet”

7-10 lektioner

Mellemtrin

4. klasse til 6. niveau

Download Protokolen

Download Protokolen

Har du spørgsmål

Skriv til info@astra.dk