Masseeksperiment 2019 - plastforurening i vand

Masseeksperiment 2019: Plastforurening i vand

Verdens første nationale kortlægning af plastforurening

I 2019 kortlage danske elever plastforurening i hele Danmark. Alle indsamlinger blev foretaget efter en videnskabelig protokol, og der blev indsamlet i alt 374.082 stykker plastaffald fordelt på 3548 indsamlinger i den danske natur. 

De mange tusinde stykker plast blev inddelt i 22 forskellige kategorier. I næsten alle områder blev der fundet plastaffald. 

Resultaterne fra Masseeksperiment om plast fra 2019 er publiceret i Nature Scientific Reports. Godt 60.000 danske elever var i 2019 så fantastiske og systematiske til dataindsamlinger, at disse data kunne danne grundlag for forskningsresultater, der er kommet i et af verdens mest anerkendte tidsskrifter.

astra girl

Vær opmærksom på

Plastboksen fra projektet PlastLab med plastgranulater er desværre udsolgt. I kan dog booke et LIFE forløb, inkl. materialekasse, der indeholder plastboksen emd granulaterne. Se mere og book her: https://life.dk/undervisningsforlob/plastmissionen

astra girl

Vil du vide noget om resultaterne?

Hent resultatrapporten og se resultatfilmen.

Resultaterne fra Masseeksperiment 2019 er også blevet publiceret i Nature Scientific Reports.

Resultatrapport

Hent rapport

'Tjek på plast', nyt undervisningsmateriale om plast 

Tjek på plast er et læringsspil og en samtalestarter, der kan give anledning til diskussioner og overvejelser om plast, sortering og miljøet. Find spillet og den tilhørende lærervejledning her.

Tjek på plast er udviklet af Plastindustrien i samarbejde med Ulla Hjøllund Linderoth (Naturfagskonsulenten).

astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content