Der er zoomet ind på et par hænder, der arbejder med at klargøre et præparat.

Dogmeregler for Masseeksperiment

Eksperimenter skal altid overholde følgende dogmer

  • Eksperimentet tager udgangspunkt i et naturvidenskabeligt spørgsmål samt en hypotese, ligesom naturvidenskabelige undersøgelsesmetoder er det centrale i eksperimentet.

 

  • Partneren er forskningsinstitutioner, universiteter eller forskere ved private virksomheder. Eksperimentet skal producere ny viden til forskningen, og have en relevans som er virkelighedsnær for eleverne og deres hverdag

 

  • Eksperimentet er opdelt i et grundeksperiment, hvor alle kan deltage, og et ekstra eksperiment, målrettet elevgrupper der gerne vil have ekstra udfordringer og som kan kræve særlige kompetencer og/eller udstyr.

 

  • Eksperimentet gennemføres i forbindelse med naturfagsundervisningen og i omgivelserne på eller omkring skolen/undervisningsstedet.

 

  • Kittet indeholder materialer, der er nødvendige for gennemførelse af eksperimentet, med undtagelse af materialer der er normalt tilgængelige på en skole

 

  • Der udvikles eksperimentvejledning og videoguides der støtter eleverne i gennemførelsen af eksperimentet, samt supplerende aktiviteter, der muliggør yderligere undervisning indenfor det forskningsmæssige tema.
astra girl

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content