Nyheder - Ny Viden

Masseeksperiment om plast i Nature Scientific Reports

Resultaterne fra Masseeksperiment om plast fra 2019 er publiceret i Nature Scientific Reports. Godt 60.000 danske elever var i 2019 så fantastiske og systematiske til dataindsamlinger, at disse data kunne danne grundlag for forskningsresultater, der er kommet i et af verdens mest anerkendte tidsskrifter.

Artikel i Nature Scientific

”Vi har fået rigtig god feedback fra internationale kollegaer på vores artikel, og den er f.eks. blevet delt af citizen science netværk så langt væk som Australien. Andre har delt den som et eksempel på hvor meget man kan lave, hvis man organiserer citizen science projektet godt”

Kristian Syberg, Associate professor, Roskilde Universitet

Relateret indhold

Andre nyheder og cases

30.000 elever på jagt efter bjørnedyr

Masseeksperiment er i fuld gang! 30.000 eleverne prøver kræfter med anderledes undervisning og bidrager til at forskere får et bedre grundlag for at forstå biodiversitetskrisen. ...
Elev hælder væske fra kolbe til reagensglas

Kemiske stoffer påvirker indeklimaet i klasselokaler

Resultater fra Masseeksperiment 2021 viser, at luften i danske klasselokaler er fuld af kemi. Læs om resultaterne, og om hvad I kan gøre ved det. 
Elever måler vinduet op

Dårligt indeklima påvirker skoleelevers trivsel

Masseeksperiment 2021 viser, at CO2-niveauet i klasselokalerne ikke forbedret siden 2009. Den dårlige luftkvalitet påvirker både elevernes trivsel og koncentrationsevne.
Elever sidder til undervisning i klasselokalet

Masseeksperiment udvalgt som fyrtårnsprojekt

Masseeksperiment er et af TeknologipagtRådets ni udvalgte fyrtårnsprojekter som alle er eksempler på særligt gode projekter, andre kan lade sig inspirere af.
Elever måler vinduet op

Astras Masseeksperiment er motiverende naturfagsundervisning på et sølvfad

De næste tre uger skal flere tusinde elever fra hele landet måle om indeklimaet i skolen påvirker deres koncentrationsevne, for støj, indelukket luft og dårligt ...

Nysgerrig på temaet for 2025?

Gå ikke glip af næste års eksperiment – læs mere og skriv dig på interesselisten

Tepose
Skip to content