Masseeksperiment 2015: Smag dig frem

Temaet for årets Masseeksperiment 2015 var smag, kultur og genetik.

Vores fødevarevalg og -præferencer er i høj grad bestemt af den mad, vi er vokset op med. Det handler om den kultur, vi er en del af – både lokalt og nationalt – samt vanerne i vores familie og omgivelser. Vores gener er også med til at bestemme, hvilke fødevarer vi kan lide og ikke lide. Små genetiske forskelle i vores sanseapparat gør, at vi smager og dufter de samme madvarer forskelligt. Temaet for årets Masseeksperiment 2015 var smag, kultur og genetik.

Materialer til Masseeksperiment 2015 

Eleverne skal teste, hvor godt de kan lide en række fødevarer, og de får indsigt i de individuelle forskelle, der er på, hvad de kan lide og ikke kan lide. NB: Læs i lærervejledningen hvad der var med i de oprindeligt medsendte prøver - og tilpas eventuelt eksperimentet efter de prøver du har mulighed for at skaffe.

astra girl

Fra resultatrapporten for Masseeksperiment 2015

De smage, man er blevet eksponeret for, og det miljø og den madkultur, man er vokset op i, har større betydning for hvad man kan lide og ikke kan lide end de eventuelle begrænsninger, som små genetiske variationer kan betyde.