astra logo hvid

Koordinator og vejleder

Masseeksperiment 2021 som et samarbejdsprojekt

Masseeksperiment kan med fordel gennemføres som et fælles projekt, hvor flere klasser, skoler eller fag på gymnasier deltager. 

Udover den fælles indsats om en problemstilling der er virkelighedsnær for de fleste elever, kan deltagelse i eksperimentet være et fælles projekt på tværs, forankret ind i arbejdet med indeklima, miljørådet eller undervisningsmiljørepræsentanterne, ligesom fælles deltagelse vil give eleverne handlemuligheder på et oplyst grundlag.

Deltagelse på tværs af skoler i en kommune kan ligeledes være et fælles projekt, hvor hele kommunen får ‘syn for sagen’ - og ganske gratis for tal for indeklimasituationen i jeres kommune og mulighed for at handle derpå.

Desuden kan deltagelse i Masseeksperiment også fungere som ‘løftestang’ for en didaktisk eller tværfaglig indsats. Fx samspil med eksisterende strategiske indsatser, på tværs af fag, progression, elevstyring eller forskning i undervisningen.

Vi har udarbejdet reflektionspapirer til alle jer der arbejder for et fælles løft, papirer som I kan gøre brug af, hvis i tænker at planlægge en fælles deltagelse i Masseeksperiment.

I år er der intet loft for tilmeldinger, så alle kan være med - af praktiske årsager er der dog tilmeldingsfrist den 1. september 2021 - men jo før, jo bedre.

Tilmelding

Refleksionspapir til naturfagkoordinatorer (forvaltning/kommune)

Refleksionspapir til naturfagsvejledere (skoler)

Refleksionspapir til naturvidenskabskoordinatorer (gymnasium)

Blogindlæg om deltagelse i Masseeksperiment Folkeskolen.dk

astra girl

Lærer i grundskolen, som deltog i Masseeksperiment 2019

Personligt synes jeg, at det er et super godt projekt at involvere børn og unge samfundsmæssigt. Det er ikke tit, at man kan bidrage som lille skole til så stort og spændende et formål. Så tak, fordi vi må være med hvert år!
Scroll to Top