
- Kom godt i gang
Kom godt i gang
Kom godt i gang - hvad skal du vide, inden du gennemfører eksperimentet?
Her finder du ganske kort, informationer, der er gode at have når du planlægger gennemførelsen af Masseeksperiment i din klasse.
Vi giver dig overblik over tidsforbrug, materialer og vigtige datoer. Mangler du fortsat svar på dine spørgsmål, kan du besøge vores FAQ, og du er også altid velkommen til at kontakte os.
Vigtige datoer
- 1. maj 2022: Reservation af plads til Masseeksperiment
- 1. oktober 2022: Endelig tilmelding til Masseeksperiment åbner
- 1. marts 2023: Tilmeldingsfrist (Lukket)
- Uge 12-13 2023: I får tilsendt materialekit
- Uge 16 - 19 2023 (17. april til 14. maj 2023): Gennemførelse af Masseeksperiment
For et samlet overblik over forløbet se tidslinjen.
Materialer og vejledning
Vi guider dig med materialer og vejledning, som du både kan finde her på siden og får tilsendt på mail. I slutningen af marts får du tilsendt du et materialekit til skolen.
Materialekittet indeholder næsten alt, du og din klasse skal bruge til at gennemføre eksperimentet. Se kittet her, hvor du også kan se hvilke materialer, du selv skal skaffe. Du får tilsendt vejledninger sammen med materialekittet, som du ligeledes kan finde digitalt. Gå til vejledninger.
Tidsforbrug
Skemalæg gennemførsel
Tiden, I skal bruge til gennemførelse af Masseeksperiment, er kun et estimat. Det kan svinge afhængig af jeres ambitioner og ønsker til undervisningen.
Du skal afsætte minimum 4 lektioner/2 moduler til indsamling af mos og lav, indtastning af data og elevevaluering. Du kan dog udfolde deltagelsen i eksperimentet langt mere - se de forskellige muligheder nedenfor.
Grundeksperimentet er obligatorisk at gennemføre. Hvis I vil have god tid til transport til lokationen, hvor I leder efter mos og lav, og tid til eleverne registrerer deres fund (via App på stedet), så skal I regne med 4 lektioner/2 moduler til denne del.
Dette er kun obligatorisk at gennemføre, såfremt I tilmelder klassen til denne del af eksperimentet. Eleverne skal finde bjørnedyrene ved brug af stereolupper og mikroskoper. Bjørnedyrene skal efterfølgende præpareres og indsendes til Statens Naturhistoriske Museum. Der skal I ligeledes regne med 4 lektioner/2 moduler.
Der bliver udarbejdet aktiviteter til både mos, lav og bjørnedyr. Det er helt frivilligt, om I vil benytte jer af disse aktiviteter og dermed udvide Masseeksperimentet med undervisning i og om mos, lav, bjørnedyr, biodiversitet og miljøforurening. Aktiviteterne vil typisk passe til 2 lektioner/1 modul, og I kan bruge så mange, som I vil, og sætte dem sammen, som I vil.
Det er af meget stor værdi for os, at vi får viden om, hvordan eleverne oplever deres deltagelse i Masseeksperimentet. Vi håber derfor, at I vil sætte tid af til, at eleverne besvarer en kort og nem survey. Omfang vil være ca. 20 spørgsmål, der kan besvares på 15 minutter.
Har du spørgsmål?
Se vores FAQ-side
Modtag Astras nyhedsbrev
Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.