Ekstra tilbud

Deltagere i Masseeksperiment 2021 har i år mulighed for flere ekstra gratis tilbud.

Når I tilmelder jer Masseeksperiment, kan I afkrydse i tilmeldingsformularen, at I er interesserede i at få yderligere oplysninger om disse ekstra tilbud. Det tredie tilbud, Indeklima Tjek, stilles gratis til rådighed for alle deltagere.

Screeningsværktøj: App’en ‘Indeklima Tjek’

Dansk Center for Undervisningsmiljø har sammen med relevante forskere udviklet et screeeningsværktøj, hvor skoler får mulighed for hurtigt at kunne identificere eventuelle indeklimaudfordringer på skolen. Indeklima-tjek app'en kræver ingen forkundskaber at bruge, og elever fra 6. klasse, opdelt i hold, vil med en tablet og en internetforbindelse på få timer kunne screene alle skolens lokaler.

På baggrund af kortlægningen udarbejder app'en automatisk overblik og rapport, samt skræddersyet vejledning og gode råd til indeklimaforbedringer på den pågældende skole.

Resultaterne fra screeningen er ikke en del af selve Masseeksperimentet, men et tilbud til jer om at få en fuldstændigt overblik over skolens lokaler.

Læs mere om app’en Indeklima Tjek. Hent også DCUM's præsentation af Indeklima Tjek. 

astra girl

Middel til et bedre indeklima

Undersøgelsen har fokus på de mere adfærdsrelaterede aspekter af indeklima, i forhold til hvordan man med simple tiltag og ændret adfærd kan arbejde aktivt for at forbedre indeklimaet i skolerne. Det kan fx være undervisningsmiljøet i form af bordopstilling, belysning mm.

Det er kendt fra tidligere undersøgelser, at der er store udfordringer med indeklimaet i de danske folkeskoler. En stor del af udfordringerne har at gøre med bygningsfysik og kræver ændringer i de tekniske installationer eller de bygningsmæssige rammer. Det kan vi ikke ændre med adfærdsinterventioner, men det er interessant at undersøge, hvor meget vi kan rykke med interventionerne, hvordan de opfattes, hvordan det passer ind i skolernes praksis, hvad der motiverer, hvilke barrierer der opleves, og hvad der skaber den største oplevede effekt.

Gennem et afgrænset kvalitativt studie kan vi indsamle et rigt datamateriale, der kan hjælpe os med at blive klogere på nogle af de små tiltag, man kan gøre ude på skolerne her og nu, imens vi venter på, at de bygningsmæssige rammer løbende bliver opdateret. Samtidig får I vigtig viden om jeres eget undervisningsmiljø, og hvilke små ændringer der kan afhjælpe jeres indeklimaproblematik.

I tilmeldingsformularen indikerer I, om I er interesserede I at høre mere om adfærdsundersøgelsen, og så hører I nærmere fra os. I kan også kontakte os på masseeksperiment@astra.dk for yderligere oplysninger.

Adfærdsundersøgelsen udføres af Alexandra Instituttet og er IKKE en obligatorisk del af Masseeksperiment 2021. Det er gratis at deltage i adfærdsundersøgelsen, som er støttet af Realdania.