Vejledninger

Vejledninger

Her finder du vejledning, instruktionsvideoer, nøgler og guides, som kan hjælpe dig og dine elever med gennemførelsen af Masseeksperiment.

astra girl

Vejledning til lærer og elev

Eksperimentvejledningen er til både lærer og elev. Det indledende afsnit er målrettet læreren og opsummerer kort, hvad det vil være godt at have forholdt sig til eller være informeret om på forhånd.

Resten af vejledningen er målrettet eleverne, og opdelt i  hver sin del af eksperimentet. For hver del er der en 'To Do' liste og derefter en uddybende beskrivelse af fx undersøgelserne, elever skal gennemføre.

Eksperimentvejledning

Hent vejledning

Instruktionsvideoer

Nøgler til gruppe- og artsbestemmelse

Vi har udviklet fire nøgler, som eleverne kan benytte, når de skal gruppe eller artsbestemme mos, lav og bjørnedyr: 'Mosser', 'Laver på træ', 'Laver på sten' og 'Bjørnedyr'.

Nøglerne får I tilsendt som plakater i materialekittet, ligesom I kan printe dem som PDF og medbringe dem i felten.

Aflæs pH-værdien

Her er et farvekodekort, som I kan bruge til at aflæse pH-værdien på jeres prøver af mos og lav. I har modtaget pH-strips med jeres materialekit. Det er farvekombinationen på hver strip, der bestemmer pH-værdien.

Støttet af

Masseeksperiment 2022/2023 er støttet af Villum fonden, 15. Juni Fonden, Friluftsrådet og Aage V. Jensen Naturfond.

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content