Undervisningsaktiviteter

Undervisningsaktiviteter til Mikroliv

Hvert år udvikler vi undervisningsaktiviteter, der er målrettede Masseeksperimentets emne, så I har mulighed for at undervise mere bredt i emnet.

Aktiviteterne handler i år om mos som indikatorart i forbindelse med biodiversitet, lav som indikatorart i forbindelse med miljøforurening, samt bjørnedyr i forbindelse med emnet evolution og genetik. Emner, der samtidig er aktuelle i forhold til Fælles Mål eller Kernestof.

astra girl

Aktiviteter om mos, lav og mikroliv

Gå til aktiviteterne på Testoteket. 

Undersøgelse om bjørnedyr

Bjørnedyr er en lille sejlivet organisme, der lever i mos. Få tips til, hvordan du helt sikkert kan finde et bjørnedyr og observere det i et mikroskop. Du får også fortællingen om det sejlivede dyr, og hvor langt tilbage i evolutionen det ‘opstod’.

Se videoen, og find hele undersøgelsen på Testoteket.

Mikroskopi i undervisningen

Hos Naturfagskonsulenten finder du en kort og overskuelig vejledning til, hvordan du får størst mulig succes med mikroskopet. Det kan være svært at finde “noget”, når man undersøger mikroskopiske dyr som fx bjørnedyr. Brug denne vejledning til at placere og justere mikroskopet.

Gå til vejledning hos Naturfagskonsulenten.

astra girl

Støttet af

Masseeksperiment 2022/2023 er støttet af Villum fonden, 15. Juni Fonden, Friluftsrådet, Nordea-fonden og Aage V. Jensen Naturfond.

Modtag Astras nyhedsbrev

Vi inspirerer dig, der inspirerer! Med gode idéer, ny viden og inspiration til hvordan du kan skabe engagerende undervisning i naturfagsundervisning af høj kvalitet.

Skip to content